dissabte, 26 de maig del 2012

Catarres, projecte estiu!


Si parléssim d'un simple grup, de l'espiral actual musical, el definiríem així; Es un grup de música catalana, d'estil pop-folk. Format per Èric Vergés, Jan Riera d'Aiguafreda i Roser Cruells i es fan dir ``Els Catarres´´. Curt, breu i fàcil, definició d'un conjunt normal i corrent. Però hi ha un petit escull, que ens impedeix parlar així d'aquest grup, que no son normals i es mereixen molt més.

Jan Riera, acordionista, batería, pandereta,...


Els Catarres, com diuen ells; som un trio força peculiar d'Aiguafreda: un cantant que toca la guitarra (L´Èric), una contrabaixista (La Roser) i un acordionista que amb els peus toca el bombo i la pandereta (Jan). Son un grup que sorgeix del res, a finals del estiu de 2010, al novembre. L'objectiu inicial del trio d'Aiguafreda va ser la de portar a la llum algunes lletres que el cantant i l'acordionista tenien, però en breu es convertiria en molt més. La visió de l'espectacle, la visió que tenia el grup era de poder posar en mans de l'espectador un concert portàtil, es a dir, sense grans excessos ni masses dificultats; volien, en primer moment, arribar arreu de la comarca. Però per fer aquest concert amè, aquesta festa amb exclamacions les hi faltava una peça, i com diuen en la seva web: casualitats de la vida al poble del costat vàrem trobar a la Roser. La Roser Cruells, un dels tres pilars de Catarres, que donaria el toc femení al grup amb el seu contrabaix i la seva veu. 

D'aquí la formació del grup, anem al posat en escena, ja que és una història... curiosa, per això meritòria d'un gran grup com el que la conta. El primer assaig oficial el van fer el dia en que van tocar per el poble, us preguntareu, com pot ser això? Ben sencill. Tot s'esdevé quant l'associació d'artesans del poble, demana al grup, el suport per la fiar artesanal anual del carrer. Obviament aquí van veure la llum i van decidir trepitjar l'escenari per assajar i fer l'estrena, del que seria, el futur primer repertori. D'ença d'aquest fet tan especial van veure clar que això no podía quedar en un sol projecte d'amics, en una sola ``quedada per tocar´´i a corre-cuita es va penjar una maqueta mal gravada a la web... i quant un grup virtuos fa això, l'èxit és garantitzat. Després d'aquesta fama internàutica que es van crear van decidir posar-se en serio, el projecte va avançar i es van gravar 8 cançons, que després complamanterien, juntament amb ``la gran clau del tresor´´ Jeniffer i el seu videoclip. I en aquest moment tot el que viuen ja no serà al abast del que havien planificat, sinó que un somni!


Èric Vergés, cantant i guitarra.
Seguint amb la filosofia de poder entregar les cançons de franc editant un CD. Al 29 de novembre de 2011 surt a la venda el primer àlbum; Cançons 2011. Son 13 temes, 4 d'elles novetats inèdites que es poden comprar a les botigues, tanmateix segueixen estan penjades a la xara per qui se les vulgui descarregar. Una de les peces que destaca és `` me'n vaig al camp ´´ que és la història d'un barceloní que va a viure al món rural. L'èxit seguirà creixent ja que en aquest moment tindran xifres ja importants: El videoclip català més vist de la història, amb ``Jennifer´´, una xifra de 5.000 discos venuts, segons classificats en el disc català de l'any per Radio4 per ``Cançons del 2011´´, ... Per arribar als temps actuals inicien al 2012 guayant més premis: Son premiats amb l'Enderrok, per la millor lletra, per ``Jeniffer´´. Aquest estiu, s'ampliarà el repertori i sorgiran dos temes importants; ``TINTÍN´´ i ``La contorsionista´´, (l'última enregistrada amb la col·laboració d'Adrià Sales, el cantant de ``La Pegatina´´.

Roser Cruells, la dona del grup!
 Tenen l'anhel de repetir les èxits dels estius anteriors per això treballant. La constant involucració, no només musical sinó també social, internàutic i molt més proper al públic dona a conèixer el treball que estan fent. I es que Els Catarres son un grip amb molt de potencial, cançons amb enginy, un punt d'ironia i molta amistat i simpatia donen de resultar unes lletres molt amenes. Unes lletres que a las dies d'estiu fan falta, per això la importància del grup, ja que son pura festa i diversió. Per això mateix i moltes altres característiques... Seguiu així i arribareu molt lluny, heu d'anar més lluny, Sort!






2 comentaris:

  1. Hola! cada cop vaig coneixent grups nous entrant en aquest blog... quants n'hi ha?? la veritat és que la musica de tots ells m'agrada.

    ResponElimina
  2. Avera si t'agrada aquesta:http://www.youtube.com/watch?v=9TiJr7M_-9A.
    Javi, la finalitat principal del blog és fer arribar, a tothom que estigui disposat d'escoltar, la música d'arreu. Aquí sempre que hi entris, t'asseguro que trobaràs nous móns harmònics per descubrir!!!

    ResponElimina