dimecres, 16 de maig del 2012

Ens conviden a pujar.

Mai no és massa tard per tornar a començar, i així ens ho demostra Txarango. El grup somiat per els membres es comença a formar, amb un públic fidel i una cançó alegre que cobra vida amb l'últim disc que ens han regalat: Benvinguts al llarg viatge. És un grup fresc, un grup que no deixarà indiferent a ningú que busqui ritme i màgia en uns temes molt familiars.

Il·lusió, esperança i energia és el que més bé defineix
aquest conjunt de joves músics. Amb gran projecció de futur, Txarango, s'obre camí entre les millors.
Txarango és un grup que comença un desembre de 2010, per primera vegada s'obre davant el públic l'equipatge dels mags. Per primer cop la gent pot veure, en directe, els Txarango amb la gira anomenada Welcome To Clownia. Obren les ales i comencen un vol on tot és possible, on l'únic desig de la banda és omplir de somriures la plaça del poble que omplen cada cap de setmana. El grup inicià el somni i començà a caminar sense entrebancar-se, amb bon peu.

No serà per empenta, no serà per solfa, amb l'excusa de Welcome to Clownia, els Txarango, les furgonetes del grup es mouen per diferents pobles i ciutats, fan una verdadera gira. La brúixola que les guía les porta per llocs com Manlleu, Vidreres, Centelles, Tarragona, Sala Apolo, i per suposat molts més llocs del principal català. La il·lusió de canviar el món, de posar èmfasi a la situació actual, la transmeten a través de les seves lletres, i això a la gent resulta que els captiva. En aquest camí que creuant les músics d'aquesta banda sobrevolen les millors festivals i concerts, com ara; Unnim Etnival (Girona), SonRías (Bueu, Galícia), Acampada jove (Montblanc), l'itinerari de de concerts FesTOUR, entre molts d'altres. Revisen tots les racons per poder-hi fer un concert, revisen tots els petits pobles i grans ciutats per concloure una gira d'una cinquantena de concerts.

Fins l'actualitat on aquests saltimbanquis, somiadors, arlequins, clowns, mims, mags, equilibristes, trapezistes i il·lusionistes de la música catalana i, en algun cop, castellana ens regala ``Benvinguts al llarg viatge´´ el seu primer disc on lluiten per sortir endavant. Ho fan amb molta força i ganes, evoquen el millor d'ells mateixos, i sobretot, posen tota l'energia acumulada per projectar un bon horitzó futur. De moment ja l'acompanyant 20.000 descàrregues en dos mesos, i el més important, milers de persones que evoquen les seus somnis en les seves lletres reflexives i penetrants. Tot això des de una cita somiada: Junts per arribar més lluny.

Txarango arriba amb força i amb ganes. Posa la caravana en setena marxa i pren el carrer, engegant l'esperança de triomfar. Triomfar sota unes lletres carregades d'energia, d'instrument, de reivindicació i de moltes moltes ganes de fer coses en aquesta societat, un somni? Unir-nos per un futur millor. Ens obren les portes al llarg viatge, i jo hi pujo, qui s'anima?



SENYORES I SENYORS, PETITS I GRANS, BENVINGUTS AL LLARG VIATGE!

3 comentaris:

  1. Gràcies avansades per la creació daquest bloc , que ens acostarà més amb l'harmonia que ens envolta amb els crits el cel cantan belles cansons . Txarango m'agrada. He pogut assistir algun concert i son tal i com els descrius, felicitats!!

    ResponElimina
  2. Gran grup, gran publicació, grans jocs de paraules, gran inici del blog, gran blog!!
    Tan de bo que segueixis fent publicacions com akesta!
    xD

    ResponElimina