dimarts, 26 de juny del 2012

Jo Mai Mai he escoltat Joan Dausà.

La intenció de tot grup, al presentar-se a un concurs de interpretació musical, és clara: guanyar, fer-se nom, destacar, obtenir públic, però sobretot el més important és actuar i el millor possible. Joan Dausà i els tipus d'interès és un conglomerat de músics que proposen un estil alternatiu pop-folk, que premiat sota votació popular, guanyà el concurs de maquetes Sona9, per això fa poc que actuen per els escenaris. És així, sota un títol d'autor i grup, trobem dos parts; el sant feliuenc Joan Dausà i els tipus d'interès un conjunt d'élit dels millors nivells musicals.

Joan Dausà i els Tipus d'Interès és; un músic, Joan Dausà,
 i una banda amb membres de grups com Sidonie, La Carrau o
Manel.
Comencem la banda, la cobla o simplement la mina que fa que el llapis escrigui com cal, una unió que engloba, de músics tot tipus i de nivell el més alt possible. El conjunt de músics l'encapçalen set persones, sense incloure Joan Dausà que dona veu al grup però també toca el piano elèctric. Per tant qui són aquests set músics? A mans d'Axel Pi, David Romero i Santos Berrocal hi trobem la bateria i la percussió, als teclats, el piano i el hammond, i la guitarra hi ha Florenci Ferrer tot i que Eloi Isern també està a la guitarra. Per acabar aquest nombrós grup, al violí hi ha la Carol Duran de la Carrau i al baix i clarinet Martí Maymó de Manel.


Clar, contundent i sincer serien els tres adjectius
que definirien, més bé, l'últim treball de
Joan Dausà. Aquest és el primer projecte d'un
grup amb futur.
Un cop presentat l'escenari i la melodia, anem  per la veu i protagonisme; Joan Dausà, un home polifacètic. Polifacètic? Sí, és músic, actor, locutor, presentador, animador infantil i emprenedor. Com actor es llicenciat en art dramàtic i el podem trobar a sèries com Vendelplà, el Cor de la Ciutat o al mateix Super 3. Al lloc de locutor podem veure'l posant veu a Xavi Masdéu a la seria Arròs covat i també a molts anuncis televisius. En altres professions com presentador o animador infantil el podem ubicar a presentacions d'actes o la Fundació Pere Tarrés, d'animació. Però si coneixem a Dausà per alguna cosa principalment és per la seva faceta musical. Movent-se entre el pop i el folk escriu lletres per després poder-les acompanyar amb el seu grup. Unes lletres series on la nostàlgia dels records, la melangia de divisar somnis entre la música i les ganes de fer música concloent en un CD publicat al 14 de Febrer per primer cop sota el nom de Jo Mai Mai.

Joan Dausà i les tipus d'interès, després de treballar-hi duran algun any van donar a conèixer el seu projecte: Jo Mai Mai. Tracta d'onze peces que amb molta melodia, però sense fugir d'estil, es mouen en els somnis i les fantasies de les persones. Dausà acompanyat dels músics crea una música molt directa per qui l'escolta que, si s'escolta profundament, es veu la intenció i tota la màgia de cada lletra.
           
            1. M'hauria agradat.
             2. Parlant de tu i de mi.
             3. El senyor Sommer.
             4. Jo Mai Mai.
             5. Truca'm.
             6. Horòscop.
             7. 1979
             8. Martina.
             9. Parque Rosedal.
            10. L'absurd.
            11. Encara hi som a temps.


Amb ideals, somnis, gustos i disgustos, compromisos i matrimonis aquest cantautor + banda ens fan entrar en el seu món. En un món de cotó, dolç i càlid que un cop dins costa sotir-hi perquè és de molt gust estar-hi. Per tothom que no hagi escoltat Dausà és molt recomanable i per tothom que ja l'hagi escoltat doncs evitar no deixar-lo, ja que amb ell les coses es veuen molt més completes i entenedores.

2 comentaris:

  1. doncs mira; un altre grup que deu ser bo. pero jo hi veig una cosa en general. tu no creus que tots aquests grups s'assemblen molt en quant a l'estil de música?

    ResponElimina
  2. Trobo que tens raó, que haig de fer més variació en els posts. Soc molt principiant, ja ho saps, i ara només em guío per les gustos... Avera si algú s'anima i em transmet els seus gustos perquè pugui escriure sobre ells!

    Merci per la crítica!!

    ResponElimina