dimecres, 13 de juny del 2012

La Primavera de Mishima.



Què i d'on?
Mishima és un grup de música de pop independent, de cançó d'autor, que neix a Barcelona l'any 1999. Esta compost per David Caraben, Marc Lloret, Dani Vega, Alfons Serra i Xavi Caparrós. De la mà dels membres i de la seva creació, creant el nom; Mishima, que prové de l'escriptor japonès Yukio Mishima.


Membres:
El grup, actualment, esta format per: David Caraben, autor de totes les cançons en català i castellà, és la veu i el guitarrista del grup, Dani Vega és el guitarrista, Marc Lloret composa la part dels teclats, Xavi Caparrós a la part del baix i a Alfons Serra com a bateria. 


Gènere?
Als inicis del grup es definien com a ``pop fundamentalista´´, hi ho mantenen però òbviament amb variacions. La unió musical que proposa el grup barceloní dona un to melancòlic i nostàlgic que podem retrobar en bandes britàniques, alhora podem divisar la veu del millor Sisa en les seves lletres. Unes lletres que donen reflexes de un món desencantar però no desesperat.


Discografia:
Un any després de la seva creació, al 2001 ja llençant el seu primer CD, ``Lipstick traces´´,(Traces del pintallavis). ``És el que et pot deixar una donar a la roba i, a més a més, les rastres del carmí et recorden que ella també aspirava a la bellesa i, no obstant això, és alguna cosa viatgera, com una cançó pop´´, (Definició del primer CD per Caraben). Aquesta primera creació les va fer ser considerats una de les grans promeses per la crítica del país. L'any 2003 segueix la seva producció musical amb ``The Fall of publick man´´, (La caiguda de l'home del públic). Serà al 2004 quant el grup es tancarà a produir el seu primer disc amb català, que tot i tenir una peça anglesa, la resta seran en català. Amb aquest treball ``Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa.´´, Mishima va ser quant va rebre veritablament tot el coneixement, amb l'àlbum íntegrament amb català. En la mateixa llengua, després d'una pausa de dos anys, al 2007, va arribar ``Set tota la vida´´. Treball que dona el perquè del nom de Mishima, perquè inspiració amb Yukio Mishima, aquesta publicació son 9 històries curtes que mostren la seva vocació literària. Al 2010 van publicar el seu cinquè àlbum sota el nom de ``Ordre i aventura´´, que es va presentar emplenant la Sala Apolo de Barcelona. I arriben al 2012 amb la seva sisena proposta musical ``L'amor feliç´´. Un CD que ha tingut molt bona acceptació i demostra en quin bon moment es mostra el grup.


 L'amor feliç?
Sí, l'últim treball de Mishima, que fa veure que no seria el mateix, aquesta primavera sense peces com l'última ressaca, la vella ferida o ulls salvatge. Es reconsoliden com un dels grups del moment, amb noves sensacions i nous ritmes. Per altre banda l'acceptació dels festivals que gairebé tots les han programat en les seus cartells. En aquest treball, el lletrista i cantant David Caraben, s'ha fixat en un tema tant universal com l'amor. Òbviament, com sempre, intenta desxifrar un punt de vista diferent del comú, a través de diverses hipòtesis que el provén. És un treball sincer i personal, ja que cada oient estableix un vincle individual amb el grup i d'aquí en deriva la seva opinió.
A través del pop independent, creant lletres molt personals i reflexives,
que cada oient pot diversifica la seva visió del grup.
I doncs, l'amor continua dominant la discografia del grup, però ara d'una forma principal i molt més explícita. Tracta un amor diversificat, un amor tranquil, passional, calmat que acaba caient en la mort. En el CD dualismes com els de ulls salvatges ``Llum de la meva vida/ petita joia, afiladora coïssor/ Vegeu com resplendeix amb tota la seva foscor´´. També peces divertides i alhora realistes, cançons poètiques i reflexions sentimentals sobre les relacions, les parelles, i molt de sentiment. Un sentiment que dona frases tant precioses i reals com aquesta: Ningú m'espera, però avui ja no tinc por. Fa tant de temps que t'admiro, però tan curta és la cançó.


[modifica]

3 comentaris:

  1. segur que aquests tretze anys d'historia que té aquest gran grup han servit per fer-lo tant gran com deu ser. encara no he sentit cap cançó d'ells. podries posar a baix del post un video de youtube.
    adeu!!!! i salut!!!

    ResponElimina
  2. ja vi si qcanvies de pàgina i poses ``Tastets de la vida´´allà tens una cançó de cada grup que penjo, però mira son aquests: http://www.youtube.com/watch?v=ovfyYhelu2k

    ResponElimina
  3. esperu més posts!! endavant!!!

    ResponElimina