dimarts, 12 de juny del 2012

SONA 9 / 2012.

Si preguntessin a grups com, Els Catarres, Manel o Els Amics De Les Arts, que ja tenen nom dins l'entorn musical, si l'inici del èxit va ser senzill, la resposta evidentment seria que no. Actualment grups de pop, ska, rumba, folk, i tots les altres gèneres musicals, lluitant per sortir d'aquest bosc de la super vivència de grups. El nivell és molt alt, i les dificultats no són poques, per tant qualsevol facilitat és benvinguda. Una de les ajudes més importants, que disposen els talents musicals sense recursos per fer-se nom és el Sona 9. Aquest acte, és un concurs que vetlla i premia d'una forma excel·lent els nous valors de la música catalana. Per saber el origen d'aquest concurs hem de fer memòria; l'any 2001 neix Sona 9. Fruit de la fusió entre Èxit, de Catalunya Radio, i el concurs de maquetes d'Enderrock. Enguany es celebra la 12a edició, la 12a edició d'un concurs que confia en el mercat musical català i que gràcies a això ja sa establert com el concurs més important de maquetes dels països catalans.

Desde 2005, els amics de les arts,
han esdevingut un dels grans.
Aquest any 2012 aplega la 12a edició, hi ho fa de la millor manera possible, amb record de participacions. Al 2011 el festival va a plegar unes 200 maquetes, sense arribar-hi, aquest any participen un total de 201 maquetes de grups diferents i supera totes les edicions anteriors. Els compositors, els diferents grups, si volen ser avançar hauran de anar disputant-se el lloc a través de diverses fases, fins a 7. En primer lloc els grups es presenten, donen la seva informació i donen al jurat la seva maqueta; FASE 1. Després, d'aquestes maquetes el jurat professional (Membres d'Icat FM, d'Enderrock, del Sona 9, de Catalunya Radio i de televisió catalana), n'escullen 18 per arribar a la tercera fase; FASE 2. En acabat es fa una altre votació on en sortiran: 6 grups escollits per el jurat professional i 3 per el jurat popular; FASE 3. Les següents fases son de proves preliminars on al final en sortiran 3 grups; FASES 4 I 5. A les dos últimes fases es prepara el concert per la final i es conclou amb el concert; d'allà en sortirà el guanyador del Sona 9. Els diferents premis del concurs giren a l'entorn de la gravació i promoció d'un CD (Primer i segon) i premi de 2.000 euros (el tercer). Guanyar aquest concurs no et llença a la fama disparat, però si el guanyàs vol dir que el grup a través del esforç ho pot fer. Molts dels grups guanyadors de les darreres edicions com Sapo, Relk o molts altres grups han caigut en l'anonimat, per altre banda grans grups, com Manel, han sorgit d'aquí. És un bon incentiu per confiar en el futur de la música catalana, com per exemple frescor i vida dels grups guanyadors de l'any passat: Nyandú, The mamzelles, Alls nous piquen i Bremen.
Manel és un dels altres grans grups que ha
sortit del concurs musical.

Eslògan d'aquest any 2012.
Aquest any, en aquests moments, l'edició va per la tercera fase. El dia 15, el jurat especialitzat, donarà veredicte dels 18 grups que passaran a la tercera fase.Es a dir de les 201 maquetes en quedaran 18, i se'n triaran 9 per continuar a la 4 fase. El concurs és apassionant i constanment es pot veure el talent de la música de les terres catalanes. Des de MusiKCat mantindrem el contacte amb el concurs, seguirem les diferents fases i finalment parlarem dels grups més destacats.



Més informació al portal web del concurs: http://www.enderrock.cat/sona9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada