divendres, 8 de juny del 2012

Junts, en la música, contra la SIDA.

El 8 de Juny a les 9:00 s'iniciava el concert benèfic ``Les Nostres Cançons Contra la Sida´´. Un col·lectiu, molt adient i qualificat, es reunia avui amb dos objectius: Primer, que els espectadors rememoressin tot tipus de cançons catalanes que son el passat, present i futur de la música nacional. En segon lloc, hi més important, recaptar fons per lluitar i combatre aquest virus, VIH, des de tota Catalunya. Un concert molt llaminer, amb els clàssics, els millors i les promeses.

La música catalana és viva, ho demostra
apadrinant actes com aquests.
El cartell, d'aquest nodrit col·lectiu musical, l'obria Lluis Llach. El cantautor de Verges, que es va retirar dels escenaris fa 5 anys, només ha actuat en comptades ocasions per motius solidaris, aquest macroconcert no podria ser menys. I no va anar sol, l'acompanya una brillant veu, com Sílvia Pérez Cruz i un, no molt vist per els escenaris però si per els camps, conegut Pep Guardiola. Per guarnir la cartellera trobavem grans clàssics com Sisa amb la seva joia ``Qualsevol nit pot sortir el Sol´´; Peret, que ens porta la rumba de ``El mig amic´´; Marina Rossell amb ``La Gavina´´; o Miguel Poveda i l'adaptada peça ``El cant dels Ocells´´.
Per altre banda trobem els grans ``rockers´´ catalans com Gerard Quintana, Pep Sala, Gossos o Lax'n Busto, lligats a les seves conegudes peces: ``L'Empordà´´, ``Boig per tu´´,``Corren´´ i ``Llença't´´. Fen menció al present també podem trobar grups de l'actualitat com, els brillants Amics de les Arts, el grup del moment Mishima, els de ses illes Antònia Font o els reivindicatius Obrint Pas. Gent com Teràpia de Shock, Manú Guix, i La Troba Kung-Fú completant la llista amb un reguitzell de cantants, com Sanjosex, Anna Roig o Joan Masdeu que formen la unió ``Banda Indie All Star´´. Tot aquest espectacle finalitzarà amb una peça votada, per els lectors i oients, al Periódico juntament amb Catalunya Radio, que la cantaran tots els artistes. 

El concert, l'espectacle, és organitzat per la fundació ``Lluita Contra el Sida´´ i és una ocasió única per veure un festival inimitable. A part d'això, el concert demostra moltes coses; demostra la vitalitat emprenedora de les fundacions catalanes. La unió música-espectador sigui la causa que sigui, data o lloc per demostrar el que valen. I la última, i més important, és que un conjunt tant qualificat de cantants de la música cultural catalana s'uneixin per una causa tant humana, bona i personal.

4 comentaris:

  1. aixi m'agrada!! q la musica serveixi l'algu!! no seria contra la sida? en comptes de 'per la sida'??? adeu!!

    ResponElimina
  2. Bé Javier es pot dir de tantees maneres com vulguis, però si tes més feliç ja ho canvio!!! Jajajjajaja

    ResponElimina
  3. aixi crec q millor!! he vist un tall d'aquell concert i la veritat és que va ser tot un èxit, no? adeu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Javi. El concert va a plegar 15.000 persones. Però el cartell ho valia, hi había gent molt bona! És important que es fagin coses així, i és important que la gent li ho abraçi d'aquesta manera!!

      Elimina